måndag 3 mars 2014

Skattkammarön


Jag har läst Skattkammarön och den är återberättad av Maj Bylock. Boken är en Äventyrsklassiker som handlar om en pojke som ger sig ut på äventyr. Men den riktiga versionen är skriven av R.L. Stevenson och han levde runt 1800-talet.
Jag tror att detta är en förenklad version av boken.

Boken handlar om en pojke som heter Jim som jobbar på ett hotell. På hotellet så jobbar han och hans mamma. Endag så får han tag på en karta som han fick av en pirat som kom till hotellet en dag. Det handlade om en skatt. Då bestämmer han sig för att prata med en nära vän till honom och då bestämmer dem sig för att skaffa ihop ett skepp och ett par män. Så endag så ger dem sig av mot ön. Kaptenen över skeppet var John Silver en gammal man med ett ben. John Silver och Jim har en bra relation i början av boken men desto närmare dom kommer till ön desto farligare och argare blir John. När dem kommer fram till ön så vänder sig John och hans män emot Jim och resten av dom män som är med. Sen ger dem sig ut mot ön. Men det dåliga blir att John har fåt reda på skaten och kartan. Dom är mest ut tills havs och vid denna ön som dom åker till.

Jag tycker att boken var bra. Den var lätt läst och dom förklarade och beskrev väldigt bra. Ibland så blev den lite tråkig att det hände inget.
Men fick jag sätta betyg på boken så skulle den få 4 av 5.

·      Att man blir elak av girighet och pengar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar