torsdag 6 mars 2014

Robin Hood avslutande uppgift


Robin Hood!

 Jag har läst boken Robin Hood. Som är skriven av Pyle Howard. Pyle Howard skrev den under 1800-talet. Om man talar författar tid så var det under Romantiken boken skrevs.



Jag märker att den är skriven under romantiken. För det handlar om romantik och det är lite spänning i boken. Många författare tog in mycket känslor under

18000-talet/romantiken och skrev om vad folk kände under vissa perioder och i vissa stunder.



Man får en uppfattning om hur det såg ut under den tiden och hur människor såg på samhället. Man försökte förmedla en känsla. Man beskriver inte så överdrivet om samhället. Jag tycker man fick in lagom med mycket miljö i boken. Man kunde se en bild framför sig och nästan känna det i visa samband men i andra så tänkte man ”vad är detta för bok”. Samhället var ganska hårt under denna tid. Man tjänade inte så mycket pengar utan det var väldigt fattigt.



I boken fick man ett levnadsvillkor som sa att man var tvungen att jobba för att överleva. Det var som att ta bort glädjen i allt och bara tänka på jobbet. Man fick känslan om vad som var meningen med livet. Var det nödvändigt att jobba ihjäl sig. Det var lite som äta eller ätas. Om man inte betalade fick man ett straff.



I Oliver Twist var det mycket fler som var rika och levde ett bättre liv. Man fick en känsla av att det utspelar sig i olika tidsperioder där det fanns mycket bättre tillgångar. Det var även mycket mer tätbyggt i Oliver Twist än vad det var i Robin Hood. I Robin Hood är det mycket mer skog som att den utspelar sig i en liten by utan för staden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar