torsdag 6 mars 2014

Oliver Twist Filmredovisning


Miljön är väldigt gammaldags eftersom det utspelar sig på 1800-talet, och de tar sig fram på olika sätt och med olika ”fordon” som vi inte använder nu för tiden. På barnhemmet hade Oliver det inte så bra, för det första så hade de inte så mycket pengar och barnen fick bara en omgång med mat så det var inte så lät eller trevligt att bo där för Oliver, och man ansågs som oartig om man bad om mer mat. Jag tyckte att Oliver hade det ganska bra när han var på begravningsentreprenörens begravningsbyrå fast kanske inte så roligt. Och jag tycker att Oliver hade det ganska bra hos Fagin och pojkarna eftersom att han fick mat och ett ställe att sova och bo på, och Fagin tyckte om honom väldigt mycket och tog ganska bra hand om honom, för att Oliver inte var som alla de andra pojkarna som fanns där.

Oliver, han är en väldigt lydig och snäll liten pojke och han gör det mesta folk säger till honom att göra även om han är ganska blyg ibland och även om han inte är den personen som precis gillar att stjäla saker från andra.
Fagin, han är snäll mot Oliver och de andra pojkarna och tar hand om dem vilket är bra, men det enda som inte är bra är ju hur hans kompisar behandlar Oliver och de andra, för hans kompis behandlar Oliver dåligt men inte de andra lika dåligt och jag tror mest att han gör det eftersom Oliver är osäker och gillar inte att stjäla, och att han säger till pojkarna att gå ut och stjäla saker från andra bara för att få pengar men pengarna använder han ju ändå så att pojkarna kan få mat. Så jag tycker att han är både snäll och lite dum.
Nancy, hon är väldigt snäll som person och speciellt mot Oliver eftersom att hon försöker hjälpa honom att komma därifrån. Hon vill helst göra det rätta och vill inte att Oliver ska bli tjuvar som de andra och vill Oliver det bästa och hon gör det mesta för att hon ska kunna hjälpa honom.

Jag tror att budskapet är att alla egentligen är lika mycket värda och att man inte ska behandla olika personer beroende på hur de ser ut eller på hur mycket pengar och annat de har, och att man ska se till på något sätt att de flesta barn har en familj eller i alla fall någon förälder som tar hand om en.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar