fredag 28 februari 2014

Oliver Twist Uppgift


Oliver twist
Uppgifter till filmen

1.     I barnhemmet så var det inte så kul för honom. För att han fick jobba ute med att göra nya rep av gamla rep. Men där fick dem jobba i både kyla och regn. Dom som ägde barn hemmet var väldigt stränga och hårda mot barnen. Dom fick inte tillräckligt med matt. För dem fick bara varm välling och vatten tror jag. När dem skulle tvätta sig så gick dem ut på grus gården och så tog Mr bumble dom i håret och dopade ner dom i kalt regn vatten. Men inuti barnhemmet så är det väldigt äckligt och mörkt för dom får sova in nästan små fängelse hålor. De barn som finns där är väldigt slitna och smala. För dom jobbar hela dagarna ute på en stor grus gård. När han kommer till begravningsentreprenören så har han det väldig jobbigt för han får jättemycket själ av frun i huset. Hon skriker och slår honom att han gör fel och andra saker. Oliver får också sova i den kala själaren där han får sova i en kista. Men sen så kommer också en kille som heter Noa och han är också en slav men han får det lite bättre än Oliver men Noa han är kanske i 20 års ålder. Och han retar Oliver hela tiden tex om hans mamma, att han ska städa snabbare o.s.v. men en da så blir oliver så arg på noa att han slår han. Då så får dom låsa in honom i ett litet förråd under trappan. Men sen så kommer begravningsentreprenören på att han kan vara själasörjare för att han ser så ledsen ut i ansiktet. Då får han det lite bättre men sen så rymmer han till London. För att dom har varit så elaka mot honom.


2.     Oliver är en snäll pojke som vill väl. Han är ju huvud personen i boken. I början på ett barnhem där han växte upp var han ganska liten. Och där var det en tant som tog hand om dom. Tanten var kanske i 60 eller 70 års ålder och hon var ganska smal Men sen så kom Mr bumble in och tog han till det hemska andra barnhemmet.

Fagin är en Gammal man som tar hand om pojkarna. Han var puckel ryggad och rödhårig. Och det är han som har tagit hand om Oliver och dom andra pojkarna. Jag tycker att Fagin är lite som en pappa för pojkarna. Han är både snäll och elak. Dom har det rolig och skrattar tillsammans. Men där dom bor tycker jag inte att det är så fint det är mörkt och det hänger siden näsdukar i tacket. Han har tagit hand om dom och lärt dom allt han kan.

Nancy är en flicka i boken som kanske är 20 år. Jag tror hon har ljusbrunt hår. Och bär oftast klänning. Hon är uppfostrad av Fagin och Bill som också är en tjuv. Hon bor också med pojkarna och hon är också en tjuv men hon städar oftast hos Bill och hjälper han lite.  I slutet på boken så hjälper hon Oliver att fly. För hon tycker att han lider så och för att hon vill att han ska ha ett bra liv för han verkar så snäll.

3.     Budskapet i denna film tror jag är att Charles Dickens vill visa hur dom fattiga och dom utan familjer hade det. Han kanske har varit med om det vem vet.
Men också hur barn hade det under denna tiden.

      







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar