fredag 4 oktober 2013

Rue, distrikt 11, Katniss, distrikt 12



Jag läser boken "Hungerspelen" av Susanne Collins och jag har valt att berätta om Rue som är en av dem tävlande i "Hungerspelen".

Rue lägger man inte märke till så mycket i början av boken, men senare lär man känna henne bättre. Hon är en väldigt busig 12-åring som har väldigt mycket kunskaper om växter eftersom hon kommer från distrikt 11 där man arbetar i fruktträdgårdar. Hon tävlar tillsammans med sin kompis Thresh. Dem andra spelarna ser Rue som en svag liten flicka som snart kommer dö, men hon har många dolda talanger.
Rue är mörkhyad och har stort brunt hår. Hennes ögon är gyllenbruna och fyllda av lycka. Alla spelare har likadana kläder eftersom det anses som orättvist att ha sina egna. Rue är lite skygg av sig, och vill helst inte stå i rampljuset, men när hon litar på någon öppnar hon hela sitt varma hjärta för den.


Katniss Everdeen är Hungerspelens envisaste kämpe. Redan från början av spelen har hon visat sig skicklig med pil och båge. Hemma i distrikt 12 där man arbetar i kolgruvor försörjer hon sin familj som består av hennes mamma och hennes lillasyster Prim. Hon går ofta till marknaden där hon byteshandlar. Katniss går sin egen väg och vägrar att göra sånt hon inte vill. Något hon inte är så bra på är att utstråla glädje, än mindre låtsas. Katniss tävlar med sin kompis Peeta som jobbar på ett bageri. Med hjälp av deras mentor Haymitch Ska dem spela olyckligt förälskade i varandra.

Rue och Katniss relation är väldigt lik en familjerelation. Katniss ser hela tiden Rue som hennes lillasyster Prim och jämför deras likheter. I själva hungerspelen hjälper dem varandra med svåra situationer och planerar en plan som dem sedan kommer ha stor nytta av.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar