torsdag 24 oktober 2013

Personbeskriving FATTA ELD

Eftersom det är (nästan) samma personer som i hungerspelen kopierar jag bara texten därifrån. :D

Den här beskrivningen är om Katniss Everdeen.
Katniss är en lite udda flicka.
Hon är 16 år gammal och är en väldigt snäll flicka.
Katniss hårfärg är 
När hon var sju så dog hennes pappa och några andra gruvarbetare i en explosion i gruvan. Innan när han levde så jagade Katniss och hennes pappa tillsammans i skogen. Som man egentligen inte får vara i. När han dog så var Katniss tvungen att skaffa fram mat till deras familj. Medan hon jobbade "ihjäl" sig så satt deras mamma bara förlamat på en stol. Katniss har även en syster som heter Prim, prim är bara elva år. Katniss har även en bästa vän som heter Gale. Efter skolan brukar Gale och Katniss jaga i skogen där Katniss och hennes pappa en gång jagade. På slåttern när Prim blir dragen så tar Katniss hennes plats.

Personbeskrivning av Peeta Mellark
Peeta är en medellång , ganska kraftigt byggd och har askblont hår som faller i vågor över hans panna. Han har klarblå ögon.
Han blir också dragen på slåtterdagen.
För många år sedan när Katniss inte hade någon mat och frös, hon satte sig vid äppelträdet utanför Peetas familjs bageri. Peetas mamma försökte schasa iväg Katniss men hon slutade. Efter det så brände Peeta ett bröd i ugnen med mening. Han fick lite stryk av sin mamma men gav brödet till Katniss. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar