torsdag 3 oktober 2013

Edward Cullen och Isabella Swan

Jag har nu läst ut boken Coraline och har börjat läsa första Twilight-boken, Om jag kunde drömma.
Jag hade tänkt beskriva Edward Cullen och Isabella Swan. Först Edward;

Historia
Edward föddes den 20 juni år 1901 i Chicago. När spanska sjukan spreds år 1918 blev både Edward och hans familj (hans mor hette Elizabeth och hans far hette också Edward) smittade. När Elizabeth förstod att Edward skulle dö så bad hon deras doktor (Carlisle Cullen) att göra allt han kunde för att rädda honom. Carlisle (som var vampyr) bet då Edward och förvandlade honom till vampyr.
Sedan dess har Edward betraktat Carlisle som sin far - och de låtsas senare att Edward är Carlisles adoptivson.


Edward och Bella
Ca 100 år senare, i en liten stad vid namn Forks, träffar Edward Bella.
Edward har otroligt svårt att motstå lusten till Bellas blod, då han aldrig har mött någon med så väldoftande blod. Han får anstränga sig för att inte tappa kontrollen.
Trots det så blir Edward och Bella kära i varandra - och i fjärde boken så gifter dem sig och får ett barn.
Edward gör allt för att skydda Bella från alla de faror hon utsätts för. I andra boken blir hon nästan dödad av en vampyr vid namn James och i fjärde boken håller hon på att dö i samband med att hon ska föda deras barn, Renesmee.
I andra boken lämnar Edward Bella för att ge henne ett bra och normalt liv, utan faror.
När Edward sedan tror att Bella är död så tänker han ta livet av sig, men i sista sekund räddar Bella Edward och de återförenas igen.

Utseende och personlighet
Bella tycker att Edward är totalt oemotståndlig. Hon beskriver honom som vackrare än en ängel.
Edward är lång (ca 1.80), han har rufsigt och bronsfärgat hår (dock är det mer brunaktigt i filmerna) och han har djupa hypnotiserande ögon som skiftar färg efter hans törst.
Han har en rak näsa och tydliga käkben och hans hy är blek och slät liksom alla vampyrers.
Edward är väldigt osjälvisk och en aning överbeskyddande. Han har ett intresse av att spela piano, vilket han är mycket bra på också.

Familj
Edward bor tillsammans med sina "föräldrar", Carlisle och Esme. Han har även fyra stycken vampyrsyskon, vid namn Jasper, Emmett, Alice och Rosalie.
Familjen låtsas att Edward, Alice och Emmett är biologiska syskon medan Rosalie och Jasper är tvillingar. Det gör de på grund av att Rosalie och Emmett är gifta, liksom Alice och Jasper. (Samt Esme och Carlisle)
På grund av det har Edward länge vart det femte hjulet i familjen, men när han sedan gifter sig med Bella så blir han inte ensam längre.
Familjen Cullen utökas när Renesmee kommer till och Bellas vän Jacob gifter sig med henne.

Beskrivning av Bella (och hennes relation till Edward)
Isabella Marie Swan (senare Cullen) är huvudpersonen i Twilight och böckerna är därför skrivna ur hennes perspektiv. Bella har mörkbrunt hår, stora mörka ögon, ett hjärtformat ansikte och blek hy.
Hon är kort (ca 160 cm) och har alltid vart ganska smal, men inte alls muskulös. Istället är hon extremt klumpig och lyckas alltid skada både sig själv och andra på idrottslektionerna. Hon drar ständigt otur till sig, vilket leder till att hon ofta hamnar i fara. Vad som betyder mest för Bella är de hon älskar - hennes familj, vänner och såklart Edward. Hon föddes i Phoenix, där hon bodde med sin mamma Renee och sin bonuspappa Phil tills hon fyllde 17 år. Bellas mamma ser ut ungefär som Bella, men hon har skrattrynkor och kortare/ljusare hår än Bella. Hon är tankspridd och livlig, men Bella älskar henne. Bellas pappa Charlie bor i en liten stad vid namn Forks, dit Bella flyttar när hon är 17. Han är stans polischef och han är precis som Bella klumpig. Renee och Charlie gifte sig när de var unga, men skilde sig sedan. Efter det brukade Bella hälsa på sin pappa varje sommar, men hon har aldrig gillat Forks så när hon var 14 sa hon slutligen ifrån. Egentligen ville Bella absolut inte flytta till sin pappa, men Phil är basebollspelare och reser därför mycket. Det gjorde Renee olycklig att vara ifrån honom så Bella flyttade för sin mammas skull. När Bella först kommer till Forks är hon mycket olycklig och tycker att allt där är dåligt. Hon börjar i en ny skola, där flera av killarna bli kära i henne, vilket hon dock mest tycker är jobbigt. Hon blir vän med några personer som heter Jessica, Angela, Mike och Eric. När de sitter i matsalen och äter får hon syn på Edward och hans syskon och lägger genast märke till hur omänskligt vackra de är. Senare, på biologilektionen, blir hon tvungen att sitta bredvid Edward. Till en början hatar Edward Bella. Han är arg på henne för att hennes blod luktar så otroligt gott och han är rädd att han ska tappa kontrollen och på så sätt göra sin familj och sig själv besviken. Han har ju kämpat i så många år för att kunna leva på djurblod - och Bella håller på att förstöra alltsammans. Bella tycker att Edward är mycket otrevlig och förstår inte hur han kan hata henne så mycket med en gång. Han sitter så långt bort från henne som möjligt och säger inget till henne. Sedan försöker han byta grupp - till vilken annan som helst och Bella kan inte tro sina öron. Han stannar även hemma från skolan och Bella tänker att det måste bero på något annat än henne.
När Edward kommer tillbaks till skolan efter ca en vecka så bestämmer han sig för att vara trevlig mot Bella och han presenterar sig. Så småningom blir de vänner, men Bella kan inte sluta tänka på alla de frågor hon har om honom - varför skiftar hans ögon färg och hur kunde han lyckas rädda henne från att bli överkörd? Han stod ju på andra sidan parkeringen, men trots det tog han sig till henne på mindre än en sekund och lyckades sedan hålla emot bilen så hårt att den stannade.
Så småningom lyckas Bella lista ut vad Edward och hans familj är för något, men hon blir inte alls rädd. Istället blir hon fascinerad och vid det här laget har hon insett hur kär hon är i Edward. Edward är också fascinerad av Bella, han undrar hur det kommer sig att han inte kan läsa hennes tankar.
Edward och Bella blir ihop, vilket Edwards syster Rosalie är mycket emot i början. Hon tycker att det är en onödig risk. Bella vill hemskt gärna bli en vampyr, något som Edward är starkt emot. Han vill inte ta Bellas själ ifrån henne (Edward tror att vampyrer inte har någon själ) och han älskar henne som hon är. Tillslut gör de en överenskommelse; Bella får bli vampyr om hon gifter sig med Edward. Bella vill inte gärna gifta sig, hon gillar inte alls tanken på att bli man och hustru, även om hon älskar Edward. Men Bella går med på det i alla fall och så gifter de sig. På bröllopsresan blir Bella med barn, något som gör alla mycket oroliga och förvånade. Det enda de vet om vampyrbarn är att de biter sig ur mammans mage och att Bella definitivt inte kommer överleva det. Men barnet blir ingen vampyr - hon blir en halvvampyr. Bella dör när hon fött Renesmee, men i sista sekund förvandlar Edward henne till vampyr.
Edward och Bella är varandras själsfränder och skulle offra livet för varandra. Deras band blir hela tiden starkare och starkare och till sist kan inget skilja dem åt. 


En bild på familjen Cullen, med Rosalie och Emmett till vänster, Edward och Bella i mitten, Jasper och Alice till höger 
och Carlisle och Esme högst upp



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar