måndag 14 oktober 2013

Millan

Millan!


Jag har läst boken "Millan". Det är en bok som handlar om en tjej som är 12-13 år. Millan älskar hästar. Den som har skrivit boken heter Pia Hagmar och har även skrivit del två  "Milan sveket". Boken passar till tjejer som är mellan 11-13år.

Det handlar om Millan som inte har det så lätt hemma. Hennes pappa dricker och spelar poker varje dag och hennes mamma är alltid ledsen och sitter och röker vid fläkten över spisen. Millan har en lille bror som heter Josef och är ganska blyg. Båda hennes föräldrar är arbetslösa. Millan drömmer om att  allt ska bli bra som det var innan då hennes föräldrar hade jobb och kund försörja Josef och hon själv. Nu är det så att Millan får fixa mat till hennes lille bror och sig själv varje dag.

Hennes näst största dröm är att får en alldeles egen häst. Hon jobbar i ett stall lite längre bort. Hon som äger stället heter Marianne och har två egna hästar och två hästar som är in hyrda av två tjejer som är ett år äldre än Millan den ena tjejen är ganska taskig och tror alltid att hon är bäst. Tjejerna tävlar ganska mycket och i bland får Millan hänga med och hjälpa till. Hennes största dröm är att kunna rida lika bra som Marianne.

Av: Emilia Larsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar