fredag 20 september 2013

Saknad Jennie 3 år




Jag har läst boken ”Saknad Jenni 3 år” som är den första boken i serien. Det andra böckerna heter ”Måste Jennie välja” och ”Vad hände med Jennie” som är skriven av Caroline B. Cooney. Boken är skriven i nutid och har 176 sidor. Boken handla om Jennies riktiga föräldrar och även mycket känslor och kärlek.  Jag tycker boken passar till tjejer kanske 12-13 år. Som gillar mystiska saker. 

Det handlar om Jennie som är en helt vanlig tjej som går i skolan. En dag när Jennie och hennes kompisar sitter och äter i matsalen ser Jennie på ett mjölkpaket att det står ”Saknad Jennie 3 år”. Plötsligt känner hon igen flickan på mjölkpaketet. Hela världen snurrar plötsligt ser hon att det är hon själv på mjölkpaketet när hon var tre år. Hon kände igen den prickiga klänningen hon hade när hon var liten. Hon kommer ihåg att kragen brukade klia men hon älskade den ändå. Men det var ju helt omöjligt! Hur skulle hon kunnat bli kidnappad i New Jersey?  


Boken har inte det räckt något budskap. Jag tror kanske man får ett personligt budskap när man läser, man tänker nog olika. Det budskapet jag fick var ”ingen förälder ska behöva var utan sitt barn”.   
 
Av: Emilia Larsson
Klass: 7

1 kommentar:

  1. Du redovisar boken tydligt och bra. Nästa gång kan du beskriva handlingen och personerna lite mer utförligt.
    /Malin

    SvaraRadera