måndag 30 september 2013

 Personbeskrivning "Millan Sveket"
  
Jag läser en bok som heter "Millan Sveket". Det handlar om en tjej som drömmer om att få sin egna häst. Millan har det inte så lätt hemma hennes pappa dricker och hennes mamma är nästan alltid ledsen. Men en dag så händer något...

Millan:
Jag ska beskriva hur Millan är. Millan har bruna ögon och brunt hår. 

Millan är en väldigt försiktig tjej och litar inte på vem som helst. Hennes högsta önskan är att få en egen häst som hon kan rida varje dag. Hon är inte så aktiv i skolan och har inte direkt några vänner. I boken skrattar hon nästan aldrig. När hon kommer hem från skolan måste hon ta hand om sin lille bror Josef han är också lite blyg och litar inte på vem som helst. Millan har inte berättat för någon hur hon har det hemma och mår väldigt dåligt. I boken beskriver det att hon inte kan svälja och om hon sväljer så spyr hon. När jag läser det så måste hon må väldigt dåligt. 

Josef:
Josef är Millans lille bror. Det står inte hur gammal han är men det säger att han går på dagis så jag tror att han är 4-5år gammal. Josef är ganska blyg och litar inte på vem som helst precis som Maillan.  En dag tar Millan med Josef till stallet och just den dagen frågar Marianne om det vill äta hos henne. Hon bor alldeles ensam med hennes katter så Millan kunde inte säga nej. När det satt där inne var Josef väldigt blyg. Han vågade knappt äta. Eller kolla på någon hans ögon var tår fyllda. I boken säger dom att han aldrig skrattar eller är särskilt pratglad. 

Relartion:
Det bor ju med var andra så det träffas ju varje dag. Men på kvällarna när Josef ska sova brukar Millan sitta jämte han och berätta en saga. När föräldrarna bråkar brukar Millan ligga  jämte honom. På dagarna är det hennes uppgift att lämna honom och hämta honom på dagis. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar